De gastouder(s)

Wij zijn Timo en Krista, al vele jaren een echt paar. Samen mogen wij de pleegouders zijn van twee prachtige kinderen. 

Krista heeft in een grijs verleden de opleiding SPH gedaan. Vanaf dat ik zelf net wat ouder was, heb ik al een grote affiniteit met jonge kinderen gehad. Welke passende opleiding ik wilde volgen, om ook werkend iets met deze affiniteit te kunnen doen, wist ik niet zo goed. Ik koos dus uiteindelijk voor Sociaal Pedagogisch Hulpverlening, maar heb daarin nooit het werk gevonden dat echt bij mij paste. 

Na een aantal werkende jaren ben ik in de kinderopvang terecht gekomen. De leeftijd van 0-4 vind ik heel erg leuk om mee te werken! Ruim 14 jaar heb ik voor verschillende werkgevers in de kinderopvang gewerkt. Met de komst van ons tweede pleegkindje hebben we ervoor gekozen dat één van ons altijd beschikbaar zou zijn voor de kinderen. Beide kinderen hadden nog niet de basisschoolleeftijd en voor beide was de reguliere kinderopvang geen goede plek. 

Door de ontwikkelingen binnen de kinderopvang en de nieuwe regelgeving, verdween steeds meer het plezier in mijn werk in de kinderopvang. Deze twee situaties kwamen mooi samen, waarin ik ervoor heb gekozen te stoppen met mijn werk buitenshuis, om mij volledig te kunnen richten op onze pleegkinderen en alles wat er bij pleegzorg komt kijken. 

Timo heeft tot nu toe voornamelijk banen gehad in de financiële sector. Dit doe ik al jaren met weinig plezier. Ik zou liever meer betekenisvol werk doen. De zorg voor onze pleegkinderen en alles wat daarbij komt kijken geeft mij veel voldoening. Wanneer ik hoor hoeveel kinderen nog wachten op een veilig en liefdevol plekje om op te mogen groeien, dan zou ik willen dat ik ze dat allemaal zou kunnen bieden. 

Omdat we nog ruimte in ons huis, hart en dagelijks leven hebben om meer kinderen een veilig en geborgen plekje te bieden, maar daarnaast ons bestaan moeten kunnen bekostigen, hebben we ervoor gekozen om ons naast onze pleegkids te gaan richten op gastouderopvang. Een vorm van opvang waar we heel erg achter kunnen staan, wanneer dit op professionele manier wordt vormgegeven. Het kleinschalige karakter, de vaste gezichten voor de kinderen, het liefdevolle warme thuis, vinden we erg waardevol en belangrijk voor jonge kinderen. 

Zo is daar nu dus gastouderopvang Het Groentetuintje. Wij geven de opvang (deels) samen vorm. 

Krista is de continu aanwezige gastouder tijdens de opvanguren en de drijvende kracht in het vorm geven van de dagelijkse opvang. Timo springt bij waar nodig en onderneemt leuke activiteiten met de grotere kids. Bijvoorbeeld een uitje naar het bos, de kinderboerderij of samen knutselen met hout. Daarnaast is hij tijdens de opvangdagen de continu aanwezige ouder voor onze pleegkinderen. 


Als je nog meer wil lezen over wat wij belangrijk vinden binnen de opvang, lees dan verder onder het kopje 'onze visie'.