Het zakelijke deel

Naast dat wij gastouderopvang Het Groentetuintje met hart en ziel vorm geven, is het ook onze hoofd bron van inkomen. Dat maakt dat we ook een aantal zakelijke keuzes gemaakt hebben. 


Tarieven

Hieronder vind je de tarieven van gastouderopvang Het Groentetuintje. Bij de prijs inbegrepen zitten: fruit, lunch, tussendoortjes en drinken (m.u.v. kunstvoeding voor baby's). 

Het uurtarief betaal je over de contracturen en eventuele meer afgenomen uren. 

Opvanguren waarvan uiterlijk 2 weken vantevoren wordt aangegeven dat ze niet worden afgenomen, worden niet in rekening gebracht. Uren die binnen 2 weken voor afname worden afgezegd, bijvoorbeeld bij ziekte, worden wel in rekening gebracht. Je betaalt dan voor de voor jou gereserveerde opvangplek. 

Wanneer gastouderopvang Het Groentetuintje gesloten is, door bijvoorbeeld ziekte van de gastouder, nationale feestdagen of vakantie van de gastouder, worden er geen uren in rekening gebracht. 

Ruilen van opvangdag en/of extra opvang afnemen kan indien er een opvangplek vrij is op de gewenste dag. 


Uurtarief opvang 2023:                  €6,70 *                       

  

* Dit is het tarief exclusief bemiddelingskosten van het gastouderbureau.


Gastouderbureau

Als erkend gastouder, werk ik samen met gastouderbureaus. Ieder opvang contract moet via een gastouderbureau afgesloten worden. Zij bemiddelen en hebben een kassierfuntie. Daarnaast verschilt het per gastouderbureau welke diensten ze verder kunnen leveren. Mocht je al een gastouderbureau gevonden hebben die voor jou bemiddelt, dan wil ik altijd kijken of ik daar ook mee samen wil werken. Voor de diensten die een gastouderbureau levert, betaal je als ouder per maand een bedrag. Dit bedrag verschilt per gastouderbureau en komt bovenop het uurtarief dat je aan de gastouder betaalt. Over het totale bedrag kan je kinderopvangtoeslag aanvragen. Kinderopvangtoeslag voor gastouderopvang, ontvang je over een maximale uurprijs van €6,85 (in 2023)

Beschikbare opvangplekken

Op dit moment bieden wij structureel opvang op Maandag, Dinsdag en Donderdag. De andere dagen van de week kunnen wij niet structureel aanbieden, maar er is wel mogelijkheid om incidenteel en in overleg gebruik te maken van deze dagen. Neem voor informatie en/of overleg over de dagen contact met ons op.


Voorlopig hebben wij geen plekjes meer beschikbaar. 


Sluitingsdata voor 2023

Onze sluitingsdata (buiten de nationale feestdagen om) voor 2023 zijn:

30 april tot en met 7 mei (meivakantie)

29 juli tot en met 13 augustus (zomervakantie)

24 december tot en met 31 december (kerstvakantie)